Tarih Öncesi İzler Taşıyan Tesbihler

22-11-2018 12:57
Tarih Öncesi İzler Taşıyan Tesbihler

Kehribar Tesbih

Tesbih yapımında birbirinden farklı nitelikte hammaddeler kullanılabilir. Ahşap maddelerin yanı sıra başta tesbih olmak üzere birçok farklı aksesuarda sıkça kullanılan bir diğer madde kehribardır. Kehribar Tesbihler, kehribar maddesinin kendine özgü niteliği sebebiyle tesbih çeşitleri içinde en gözde olanlardandır. Kehribar, ağaçların fosilleşmiş reçinesidir. Ağaçların zararlı böceklere karşı salgıladığı reçine, yıllar içerisinde taş kadar sertleşir. Kehribar yüzyıllar önce var olmuş ağaçlardan günümüze kalan izlerdir. Tarihten önceki çağlardan bu yana uzun bir döneme tanıklık etmiş olan kehribarlar bu yönleriyle insanoğlu için lirik bir anlam taşır.

Kehribar Tesbih Modelleri

Fosil kehribar, sıkma kehribar, damla kehribar ve ateş kehribar olmak üzere tesbih yapımında kullanılan belli başlı dört kehribar çeşidi vardır. Kehribar Tesbih Modellerigenel olarak bu çeşitlere göre birbirinden ayrışır. Fosil kehribarlar reçine henüz akışkanken reçine içene hapsolan böceklerin zaman içinde reçineyle birlikte fosilleşmesiyle oluşur. İçlerinde böcek fosilleri olduğu için desenli bir görüntüye sahiptirler. Damla kehribarlar, tropikal bölgelerdeki ağaçların fosilleşmiş reçinesidir. Sıkma kehribar ve ateş kehribar olarak adlandırılan çeşitler ise diğer kehribarlar gibi doğal yapılı değildirler. Zaman içinde renk değiştirme özelliğine sahip sıkma kehribar ve saydam görünümlü ateş kehribar yapay reçinedir. Kapsül model, küre model, piramit model, karpuz dilimi model kehribar tesbih çeşitleri içinde mevcut olan modellerden birkaçı. Tane çapı, tane uzunluğu ve püskül uzunluğu bakımından farklı ölçülerde tesbihler mevcuttur.

Şifalı Bir Taş

Güzel görünümleri sebebiyle aksesuarlarda kullanılan kehribar aynı zamanda sağlık üzerindeki olumlu etkileriyle de biliniyor. Asırlardır insanlar kehribardan sağlık konusunda faydalanıyorlar. Vücut üzerinde bulundurulmasıyla etkisini gösteren kehribarın olumlu etkileri oldukça çeşitli. Bu taşın en bilinen özelliği ağrı gidermesi. Özellikle romatizmal ağrılarda ağrının olduğu bölgeye uygulandığı takdirde ağrıyı hafifletici ya da kesici özellik gösterebiliyor. Sahip olduğu yüksek enerji sebebiyle psikoloji üzerinde de olumlu etkiye sahiptir. Vücutta taşınması kişiye dinçlik verir. Tüm bu sebeplerle Kehribar Tesbih sadece şık görüntüsüyle güzel bir aksesuar değil, aynı zamanda bir şifa kaynağı. Zengin model çeşitliliğiyle bu tesbihler kendiniz için seçeceğiniz  ya da sevdiklerinize hediye olarak verebileceğiniz en anlamlı aksesuarlardan biri.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.