Kehribar Tesbih Nedir

12-09-2018 14:33
Kehribar Tesbih Nedir

Kehribar Tesbih Nedir ?

 

Bir taş olan kehribar, ağaçların korunma alanlarında yer alan reçinelerin fosilleşmiş şekline denilmektedir. Bu taşlar içerisinde fosilleşen canlılar da bulunuyor. Bileşiğinde süksinik asit, karbon, hidrojen, oksijen yer almakta ve şifalı olduğu kabul edilmektedir. Aşırı derecede saydam olmakta ve hafif, yumuşak bir yapısı bulunmaktadır.

 

Kehribar Tesbih Özellikleri

 

 

Son dönemlerde popülaritesi hızla artan kehribar tesbih, stresten arındırması ve insanı negatif enerjiden koruması gibi inanışları ile tercih ediliyor. Tespih yapımında bu taşın tercih edilmesindeki en önemli etken kolay işlenebilir olmasıdır. Çeşitli hastalıkları tedavisinde rol oynayan bu taş, negatif enerjilerden uzak durmak ve zihnin boşaltılmasında olumlu etkileri ile ön plana çıkıyor. Bu tespihler koleksiyonluk parçalar olmakta ve altın, gümüş gibi değerli materyallerle bezenerek çok şık, anlamlı bir hediye de olabilmektedir. Genel olarak kırmızı, portakal ve sarı renklerinden oluşan bu taş, boyun takısı olarak kullanıldığında bronşite, astıma, troid rahatsızlıkları gibi boğaz ağrılarına da iyi gelmekte, kişilere yaşam enerjisi vermektedir.

 

Kehribar Tesbih Modelleri

 

 

Farklı sıkma modellerinde çok farklı modellerde kehribar tesbih bulabilirsiniz. Fransız sıkma tasarımlarda tespih taneleri krem ya da yeşil renklerde olabiliyor. Bonibon modeller, Altıntaş yapısı sıkma tasarımlar gibi kendi tarzınıza özel pek çok model bulabilirsiniz. Ateş kehribarlar en çok beğenilen tasarımlar arasında yer alıyor. Özellikle gümüş işlemeli tasarımlar içerisinde muazzam işlemeler tam da ağır abilerin kullanacağı tarzdadır. Küre, kapsül kesim, basık model tasarımlarda klasik ve şık tasarımlar arasında yer alıyor. Damla kehribarlar ise anne kolyesi şeklinde ya da bebek diş kolyesi şeklinde sunulabiliyor.

 

Özel tasarımlar arasında yer alan Osmanlı sıkma modelleri malzemesi, tasarımı ve şıklığı ile muazzam bir hediyelik olabilir. Sıkma modeller en ekonomik tasarımlar olmaktadır. Hareli modeller farklı tasarımları ve klasik renk seçimleri ile yıllar boyu torunlarınıza miras kalabilecek bir model olmaktadır. Yeni Zar kehribar modelleri ise daha klasik tarzlarda hareli, yemen kesim özel modeller olarak bu kategoride yer alıyor. Gümüş detayları, ateş kırmızısı ya da bal köpüğü renkleri ile bu modeller tespih tasarımları arasında en şifalı ve gösterişli modeller içerisinde yerini alıyor.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.