Covid-19 ve Kuka Tesbih

12-04-2020 18:33
Covid-19 ve Kuka Tesbih
 Covid-19 Nedir?
Covid-19 yani tam adıyla Corono Virüs-19 Virüsü( DSÖ'nün olayı Pandemi ilan etmiş olması durumun ne kadar ciddi olduğunun bir göstergesidir.) şu sıralar tüm dünyayı etkisi altına almış ve yüz binin üzerinde insanın ölümüne bir milyondan fazla insanın da enfekte olmasına sebep olmuştur. Çin'in Wuhan eyaletindeki bir hayvan eti satan pazardan tüm dünyaya yayılan bu yeni tür Corona virüs maalesef insandan insana bulaşma özelliği nedeni ile çok hızlı bir şeklide yayılma gücüne sahip bir virüstür. Ne yazık ki halihazırda herhangi bir tedavisi aşısı ve ilacı bulunmamaktadır. Dünyanın gelişmiş olan ülkelerinde bilim insanları yoğun bir tempo ile bu virüse çare aramaktadırlar. Ümidimiz elbette bir an önce bu amansız virüsün çaresinin bulunarak bir an önce normal günlük hayatımıza dönmemizdir.
 
 Covid-19 ile Kukanın Bağlantısı Nedir?
Şimdi haklı olarak Covid-19 ile Kuka tespihin arasında nasıl bir bağlantı var dediğinizi duyar gibi oluyorum. Şöyle ki; Kuka Tropikal bir ağacın meyvesi ve doğal bir antibakteriyel özelliğine sahip mucizevi bir malzemedir.
Bizim yani Ülkemizin Kuka ile tanışması Osmanlı dönemlerine kadar uzandığı yaklaşık olarak günümüzden 300 yıl kadar önce olduğu tahmin edilmektedir. Ülkemizde Tespih sektöründe kullanılan Kukanın sektörde iki farklı çeşidi bulunmaktadır. İlki bildiğimiz kuka diğeri de sırçalı kuka dediğimiz kukadır. Kuka ülkemize ihracat yolu ile gelmekte ve şuan da tesbih sektöründe de oldukça ilgi gören doğal bir malzemedir.Bazı rivayetlere göre Osmanlı döneminde Saray hekimlerinde 99'luk kuka tesbih olma şartı olduğu söylenmekte olsa da bu konu hakkında henüz yazılı bir kaynak bulunamamıştır. 
Kukanın özelliklerine gelecek olursak yazımızın başında da belirttiğimiz üzere en büyük özelliği içesinde barındırığı yağı sayesinde mikropları kıran doğal bir antibakteriyeldir. Sarımtırak bir renge sahip olarak başlayan renk skalası zamanla tespihin çekilmesi ile renk alarak koyu kahve rengine dönmesi ile son bulmaktadır.
Böylesine güzel ve özel bir malzemeden yapılan tesbihler ile sizde doğal antibakteriyel sahibi olabilir kendinizi mikroplardan ve virüslerden bir nebze de olsa koruyabilirsiniz. 
Sizi de Doğal bir Antibakteriyel olan kuka tesbih sahibi yapmak üzere sitemize bekliyoruz buyurun misafirimiz olun. Saygı sevgi ve sağlıklı günleriniz olması dileklerimize esen kalın 
Özosmanlı Tesbih
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.